FAQs

Geen resultaat
  • Klantenservice
  • Betalen
  • Mijn account
  • Mijn bestellingen
  • Retourneren en ruilen
  • Veiligheid en privacy
  • Verzending
De klantenservice is 24/7 bereikbaar via Whatsapp, mail of Facebook. Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.
Dat ligt er helemaal aan wat jij het fijnst vindt! Heb je een uitgebreide vraag? Stuur ons dan even een mailtje. Heb je een snelle korte vraag? Dan is het misschien verstandiger om even te bellen of contact met ons op te nemen via Facebook, chat of Whatsapp.
De klantenservice is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur via telefoonnummer: (+31) (0) 75-7711827.
Vervelend dat er iets niet naar wens is. Bij GoPablo Nutrition doen wij er altijd alles aan om onze klanten zo goed mogelijk te behandelen. Stuur ons even een mailtje waarin je duidelijk je klacht onderbouwt. We gaan de klacht dan zo snel mogelijk behandelen.
Als je betaling mislukt, kom je automatisch terug op de afrekenpagina. Je kan dan alsnog betalen, eventueel met een andere betaalmethode. Bij verdere vragen helpen wij je graag verder bij de klantenservice.
In de winkelwagen onderaan en op de afrekenpagina (stap betaling) kun je de couponcode verzilveren.
Deze optie is alleen in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Finland. Hiervoor hebben wij de betaalmethode ‘Klarna Achteraf Betalen’. Hiermee kun je gemakkelijk en veilig achteraf betalen. Kies bij het betalen voor de optie Achteraf Betalen. Wanneer je voor achteraf betalen kiest, gaan alle betalingen via Klarna, en niet via GoPablo Nutrition. Het is belangrijk dat je daarom het openstaande bedrag naar Klarna overmaakt, de factuur hiervan krijg je binnen enkele werkdagen binnen. Heb je vragen over de factuur? Neem dan contact op met Klarna, zij zijn verantwoordelijk voor de facturen en de betalingen.
Betaaloptie Kosten Korte omschrijving
iDeal Gratis Veilig en gemakkelijk online betalen in je eigen internet betaalomgeving.
Creditcard Gratis We accepteren MasterCard, Visa en Amercian Express.
Paypal Gratis Veilig en gemakkelijk online betalen via je eigen PayPal account.
Bancontant / Mister Cash Gratis Kom je uit België? Betaal gemakkelijk en veilig via Bankcontant.
SOFORT Banking Gratis Sofort van Klarna (voorheen SOFORT Banking) is een eenvoudige en directe betaalmethode die internationaal gebruikt wordt.
Giropay Gratis Maak gebruik van online platform van Giropay en betaalt veilig en gemakkelijk.
Klarna betaal later Gratis Betalen wanneer jij wilt? Maak gebruik van Klarna en betaal 14 dagen na ontvangst van je product.
In het inlogscherm staat ‘Wachtwoord Vergeten?’ aangegeven. Klik hierop en voer het e-mailadres in dat je bij de registratie hebt gebruikt, je krijgt een e-mail met verdere instructie.
Zodra je ingelogd bent, zie je rechtsboven je accountnaam staan, klik hierop en selecteer ‘account’. Op deze pagina kan je de gegevens van je account wijzigen (ook je e-mailadres). Vergeet niet na de wijziging onderaan op ‘opslaan’ te klikken!
Je kunt bij ons ook zonder account bestellen, dus het aanmaken van een account is niet nodig. Er zijn echter wel voordelen als je bestelt met een account. Adresgegevens worden bewaard waardoor je snel kunt bestellen en je kunt al eerder geplaatste bestellingen opnieuw bekijken. Daarnaast kan je een standaard afleveradres kiezen.
Zodra je ingelogd bent, zie je in jouw accountomgeving je adressen staan, klik hierop ‘Adressen bekijken’. Op deze pagina kan je jouw adresgegevens van je account wijzigen. Vergeet niet na de wijziging onderaan op ‘Adres bijwerken’ te klikken!
Dit kan je zien met de Track & Trace code die je hebt gekregen in je mailbox. Als hier wordt aangegeven dat de bestelling is ontvangen, zal je pakket spoedig afgeleverd worden. Let op! De data van Track & Trace zijn vaak pas ‘s avonds beschikbaar.
Om een snelle levering te kunnen garanderen, pakken wij je pakket meestal binnen het uur in. Indien je binnen een uur belt nadat je bestelling is geplaatst, kunnen wij je adres eventueel nog aanpassen. We kunnen niet garanderen dat dit bij elke bestelling lukt, dus wees er zo snel mogelijk bij.
Voor het annuleren van een order kun je contact opnemen met onze klantenservice (het beste telefonisch); geef hierbij je bestelnummer en de reden van annulering op. Als je pakket nog niet is ingepakt, kunnen wij de bestelling snel annuleren. Wij pakken je pakket meestal al binnen het uur in, dus wees er snel bij! Als je pakket wel is ingepakt, kan je het pakket retour naar ons sturen. Na ontvangst van de retour zullen wij je een coupon opsturen of storten we het geld terug.
Meestal is je pakket dan bij één van je buren afgeleverd, neem dus even contact op met je buren en vraag of zij je pakket in ontvangst hebben genomen. Mocht dit niet zo zijn dan helpen wij je graag verder bij de klantenservice en starten wij een onderzoek.
Onze excuses hiervoor! Stuur de klantenservice een mail of bel ons en omschrijf duidelijk welk(e) product(en) je verkeerd hebt ontvangen, wat je bestelnummer is. We sturen je een retourlabel waarmee je de verkeerde producten kunt retourneren. Na ontvangst van je retour sturen wij je direct de juiste producten op.
Het kan zijn dat een product uitverkocht of vergeten is. Indien er niets op de Pakbon vermeld staat, neem dan zo snel mogelijk contact op met de klantenservice. Zorg dat je een bestelnummer bij de hand hebt en vermeld duidelijk welk(e) product(en) je mist. We gaan het probleem dan zo snel mogelijk oplossen.
Onze excuses hiervoor! We adviseren je om goede foto’s te maken van wat er precies beschadigd is en deze naar onze klantenservice te sturen zodat we deze kunnen bespreken met de post en een passende oplossing voor je kunnen vinden. Vergeet niet om je bestelnummer te vermelden.
Volg de onderstaande stappen: - Neem contact op met de klantenservice via info@gopablonutrition.com of telefonisch via (+31) (0) 75-7711827. - Vermeld altijd je bestelnummer, de reden van retour en om welk(e) product(en) het gaat. - Verpak je bestelling goed, zodat deze in goede staat bij ons binnenkomt. - Volg de instructies in de e-mail die je ontvangt over het terugsturen van het pakket. Let op: Bewaar het verzendbewijs met de Track & Trace code goed. Na ontvangst beoordelen wij je retour op de volgende punten: - Het artikel moet volledig en in geval van voeding (supplementen) ongeopend zijn. - Het artikel mag niet beschadigd of kapot zijn (in originele staat). - Het product is voorzien van de fabrieksverpakking. - Het product is niet gedragen en/of gewassen. Indien je bestelling niet voldoet aan bovenstaande eisen, dan zullen wij contact met je opnemen voor een passende oplossing. Als een pakket wordt teruggestuurd met ons zonder eerst contact met ons op te nemen, dan wordt altijd een eigen bijdrage in rekening gebracht.
Dit is mogelijk. Indien een pakket geweigerd wordt of bij een Pakje Gemak punt niet wordt opgehaald, wordt het volledige aankoopbedrag teruggestort
We kunnen geen artikelen ruilen die je online hebt gekocht. Je kunt artikelen die je niet meer wilt echter wel retourneren. Je krijgt dan het aankoopbedrag terug of een coupon en je kunt een nieuwe bestelling plaatsen.
Wanneer je een product naar ons hebt geretourneerd, verwerken wij die na ontvangst zo snel mogelijk. Het verwerken van je retourzending duurt maximaal 3 dagen.
Het retour zenden is in de meeste gevallen gratis. In de gevallen dat het retourzenden niet gratis is: - Als het product geopend is. - Als het product beschadigd is. - Bevat geen originele verpakking. - Als de houdbaarheids datum is verlopen, of nog heel kort is. - Als je een rembours pakket retour stuurt. - Als het totaalbedrag na het verrekenen van de retourgestuurde producten onder de €30,- komt berekenen we alsnog de verzendkosten van €4,95. Indien kleding betreft: - Het product moet in orginele staat zijn, niet gewassen/ gedragen (gepast mag wel). - De kaartjes moeten er nog bij zitten/ originele verpakking.
Een kledingstuk dat in 'originele staat' is kunnen wij binnen 30 dagen retour nemen. Originele staat wil zeggen: - Het artikel moet compleet zijn. - Het artikel mag niet beschadigd of kapot zijn. - Het product is voorzien van de fabrieksverpakking. - Het product is niet gedragen, gewassen en moet schoon zijn (passen mag wel). Is je kleding in originele staat? Volg dan de volgende stappen: - Neem contact op met de klantenservice via info@gopablonutrition.com of telefonisch via (+31) (0) 75-7711827. Vermeld altijd je bestelnummer, de reden van retour en om welk(e) product(en) het gaat. - Verpak je bestelling goed, zodat deze in goede staat bij ons binnenkomt. - Volg de instructies in de e-mail die je ontvangt over het terugsturen van het pakket. Let op: Bewaar het verzendbewijs met de Track & Trace code goed!
Zodra het pakket bij ons aankomt, gaan wij het zo snel mogelijk verwerken, hoelang dit duurt is afhankelijk van de levertijd van de post.
Een product dat geopend is kunnen wij helaas niet meer retour nemen.
Bestellen bij GoPablo Nutrition is 100% veilig en wij hechten hier veel waarde aan. GoPablo Nutrition respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons bezorgt, vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. GoPablo Nutrition zal je persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en zal deze uitsluitend ter beschikking stellen van de derden die zijn betrokken bij het uitvoeren van je bestelling.
Na een bestelling bij GoPablo Nutrition krijg je enkel een e-mail ter bevestiging met factuur en een e-mail met de track&trace. Geen advertentiemails tenzij dat je dit zelf hebt aangevinkt tijdens het plaatsen van je bestelling.
Dit kan je zien aan de hand van de Track & Trace code die je van de pakketdienst in je mailbox hebt gekregen. Als hier wordt vermeld dat de bestelling is ontvangen door de pakketdienst, zal je pakket spoedig afgeleverd worden. Let op! De data van Track & Trace zijn vaak pas ‘s avonds beschikbaar.
Land(en) Verzendkosten Gratis verzending boven
Nederland, België en Duitsland € 4,95 € 30,-
Luxemburg € 7,95 € 50,-
Verenigd Koninkrijk € 6,95 € 50,-
Frankrijk € 7,95 € 50,-
Overige landen € 9,95
Land(en) Werkdagen
Nederland 1
België en Luxemburg 1
Duitsland 1-2
Verenigd Koninkrijk 2-3
Frankrijk 2-3
Overige landen 2-4
Het volgen van je bestelling is eenvoudig en makkelijk. We sturen je een e-mail om je op de hoogte te stellen zodra je bestelling is verzonden.
Zodra je bestelling is gescand door het postbedrijf ontvangt je een e-mail met de track & trace-link. Als je de e-mail niet hebt ontvangen, controleer dan het volgende: Controleer je mailbox, misschien is de mail in je spamfolder terechtgekomen. Controleer of je het juiste e-mailadres hebt ingevoerd. Als je de mail niet hebt ontvangen, neem dan contact op met onze Klantenservice, zij kunnen je de Track & Trace-link geven of zien waarom je je Track & Trace-link niet hebt gekregen.
Heb je toch nog vragen?

We zijn 24/7 bereikbaar en proberen z.s.m. te antwoorden!